ГДБОП влезе в публичен дом в София (СНИМКИ)

0
13275

ГДБОП и Спецпрокуратурата разбиха организирана престъпна група (ОПГ) за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, информира МВР.

В хода на спецоперацията на служителите от отдел „Трансгранична организирана престъпност“ в ГДБОП са задържани 4 лица на територията на София и Варна.

Срещу четиримата спецпрокуратурата вече е повдигнала обвинения за участие в ОПГ с посочената дейност.

За доказването на съпричастността на задържаните към престъпната дейност са разпитани множество свидетели, част от които са станали жертви на сексуална експлоатация, като разпитите са извършени пред съдия.

Униформените са извършили претърсвания, изземвания и други процесуално-следствени действия на адреси във Варна и София, на които са пребивавали участниците в престъпната група.

Претърсени са и помещения в София, които са стопанисвани от еротичен клуб.

В хода на действията полицаите са намерили и иззели оръжия, значителни суми пари в различна валута, мобилни телефони и СИМ карти, компютърни конфигурации, тефтери със записки и други доказателства за престъпната дейност на групата.

Трима от участниците в групата обаче не са задържани за постоянно, а с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.
От пресцентъра на МВР не информират за мярката за неотклонение спрямо четвъртия член на групата.

Припомняме, че по данни на прокуратуарата от началото на месец ноември тази година близо 340 български граждани са станали жертви на трафик на хора за първите 6 месеца на годината.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Изображение 394628

Изображение 394627

Изображение 394629

Изображение 394626

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук