ГЕРБ предлагат на Нинова да стане член на ЕНП/ГЕРБ (ОБНОВЕНА)

0
22175

Ако лидерът на столетницата споделя принципите на нашите евродепутати, тя би могла да стане член на Европейската народна партия и да представя позициите на ГЕРБ.

Това обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков на извънредна пресконференция в централата на партията.

Биков обясни, че от партията са принудени за пореден път да дават пресконференция, за да опровергаят думите на един политик, станал известен с прозвищетогоспожа лъжа„.

Той оцени сблъсъкът между ГЕРБ и БСП по въпроса за процедурата на Европейския парламент срещу Унгария като „сблъсък между една лидерка на втората по сила партия и реалността„.

В Европейския парламент нашите евродепутати гласуваха против декларацията, която призовава за отнемане на гласа на Унгария. Нито една държава, член на Европейския съюз, не може да бъде с напълно отнет глас, защото това не е европейска политика, уточни Биков.

Той припомни, че правителството на свое заседание е взело решение за изработване на българската позиция кога въпросът да бъде поставен в Съвета на Европейския съюз и позицията да бъде в същата посока, в която са гласували и българските евродепутати.

„Кога се очаква да бъде поставена не е ясно, но би могла да бъде поставена и след една, две или три години. Ние ще имаме позицията, която сме имали до този момент“, посочи се герберът.

Сергей Станишев, Момчил Неков, Петър Курумбашев и Георги Пирински са гласували по четири различни начина. Единият е гласувал за, другият против, третия не е гласувал, а четвъртият изобщо не е бил в залата, недоумява Биков.
Той предположи, че лидерът на столетницата може би изразява лична позиция, а не позицията на партията си.

След като е минало гласуването в Европейския парламент, тя е събрала ръководството на БСП и те взели решение, че те са против декларацията, която е подкрепена от нейния европейски началник Сергей Станишев, изтъкна Биков.

Според него позицията на БСП е „исках да гласувам, но нямах желание“.

Той обясни, че българските интереси, не винаги са в синхрон с унгарските, но тези, които са казали на Корнелия Нинова, че трябва да симпатизира на премиера на Унгария Виктор Орбан, е трябвало да ѝ обяснят, че Орбан е премиер на Унгария, а тя е лидер на политическа партия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук