Двама са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

0
8745
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Полицейското присъствие в град Мъглиж остава засилено, съобщава БНР.

Вчера в града бяха нападнати петима полицаи от жители на махала в градапри опит да извършат проверка на участници в незаконни кушии.

На извънреден брифинг старши комисар Георги Хаджиев, директор на ОД на МВР-Стара Загора, съобщи, цитиран от bTV, че двама души са задържани и един се издирва след сблъсъците между цигани и полицаи в Мъглиж.

Снимка 386207
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Ситуацията в града тази сутрин е спокойна. Въпреки това около 100 полицаи и служители на жандармерията продължават да поддържат реда след сблъсъците в циганската махала.

Снимка 386212
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Полицаите са пострадали при опит да задържат лице, което е упражнило агресия срещу един от служителите на реда. Операцията е по нареждане на министъра на вътрешните работи Младен Маринов. При опита за задържане полицаите са замеряни с камъни от около стотина жители на квартала.

Вчера в града беше организирана нелегална гонка с двуколки между роми. Заради нерегламентираното състезание е задържан 16-годишен младеж, отбелязва БНТ.

При нападението са нанесени щети и върху патрулните коли. За да се защитят, полицаите са стреляли във въздуха. Пострадалите служители на МВР са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им.

Снимка 386211
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

„Аз го призовавам, след като беше така смел да посегне на колега, сега да бъде така смел да се яви пред правораздавателните органи и да понесе своята отговорност. В момента обстановката в Мъглиж е спокойна. Има засилено полицейско присъствие на входа и на изхода на града, изградени са КПП-та и се проверяват преминаващите“, заяви Хаджиев.

Той поясни, че са нанесени материални щети върху полицейската техника, а заради добрата си екипировка униформените са с повърхностни наранявания.

Снимка 386209
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук