Два протеста в София подкрепят позицията ни срещу пакета „Макрон“ (СНИМКИ)

0
14763

Освен в Брюксел, и в София имаше протест срещу пакета „Мобилност“, чието гласуване бе тази сутрин в Европейската комисия по транспорт в Брюксел. По време на обсъждането на промените в Европарламента пред сградата в Брюксел имаше протест на превозвачи от България, Литва, Полша, Румъния, Словения, Унгария и Хърватия.

Докато на площада пред Европарламента в Брюксел се провеждаше протест на превозвачи от 7 държави, в София младежите на ВМРО проведоха протестна акция пред френското посолство.

Ръководството на партия МИР, загърнати в българския национален флаг,протестираха пред сградата на Европейската комисия в София, която е построена на мястото на къщата на Стефан Стамболов.

Ако абсурдните мерки бъдат приети, това ще отнеме прехраната на над 120 хил. български семейства, ще сторнира 17 % от БВП на България и ще принуди стотици хиляди хора да емигрират, категорични са младежите от ВМРО.

„Това е геноцид над държавата ни и показва лицемерието на европейските бюрократи“, е позицията на младежката организация на партията. Те облепиха посолството на Република Франция и прилежащите огради с плакати: „Спрете пакета „Макрон“.

Българският интерес трябва да бъде защитен, категорични са младите воеводи. Здравият разум в ЕС трябва да надделее, ако изобщо има бъдеще на този европейски проект, коментираха пред посолството младежите.

Евентуалното приемане на пакета ще покаже ясно и категорично дали има място за българския и като цяло източноевропейския бизнес на европейския пазар.

Ако ще се превръщаме в донори на западните общества, то няма смисъл да се борим за единен съюз, заявиха още младежите на ВМРО.

Почти по същото време от партия МИР организираха протест пред сградата на Представителството на Европейската комисия в София. Според тях новите правила за мобилност са в разрез с българския национален интерес и нарушават основното правило на Съюза за свободно движение на хора, стоки и услуги в общността.

Партията призовава всички свои поддръжници, приятели, съратница и близки хора и организации да се присъединят в защита на бранша.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Изображение 399442Изображение 399440Изображение 399441Изображение 399439

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук