Демократите обвиниха Тръмп, че отвлича вниманието от истинските проблеми – ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

0
42244

Американският президент Доналд Тръмп всява паника сред населението и отвлича общественото внимание от истинските проблеми в администрацията си. Той държи като заложници американците и провежда контрапродуктивна политика, демонстрира злоба. Заради него страдат 800 000 невинни държавни служители, на фона на достатъчно ефективни мерки за защита сигурността по южната ни граница. 

Това заявиха  лидерите на демократите Нанси Пелоси и Чък Шумър. Тяхното обръщение и „отговор“ на речта на Тръмп бе очаквано остро срещу държавния глава.

По думите им, кризата, за която говори Тръмп по границата с Мексико, реално не съществува. Тя е измислена от самия него. 

За председателя на Камарата на представителите Пелоси, жените и децата по южната граница очевидно не са заплаха за националната сигурност, както твърди Тръмп.

За нея е скандално, че Тръмп не споменава стотиците хиляди чиновници, които работят без заплащане и по време на речта му, или вече са в неплатен отпуск, чийто край не се вижда. 

Трябва да се сложи край на този безсмислен шътдаун, отсече тя.

Тръмп: Нелегалната имиграция от Мексико е хуманитарна криза


ОБНОВЕНА

Тръмп: Нелегалната имиграция от Мексико е хуманитарна криза

Президентът не обяви извънредно положение, както се очакваше


Според Шумър, правителството може да продължи нормалната си работа и да се водят преговори за изглаждане на различията в същото време. 

Също така имигрантите би трябвало да бъдат приемани в страната, чийто символ е Статуята на свободата, а не стената на разделението, за която се бори президентът. 

Тръмп обяви в речта си, че нелегалната имиграция е хуманитарна криза, която вреди на американците и призова конгресмените да отпуснат финансирането за стената. 

Той обаче не обяви очакваното извънредно положение, което би му дало правомощия за заобиколи Конгреса. И двете страни обявиха готовност за продължаване на преговорите за намиране на решение.

„Туитър“ бе залят с подигравателни колажи на Пелоси и Шумър. Според потребители, те изглеждат като злодеи от киното, а речта им била „жалка“. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук