Десетки жертви и многобройни експлозии в избирателни секции в Кабул (СНИМКИ)

0
2121
Снимка: EPA/JAWAD JALALI

Многобройни експлозии разтърсиха избирателните секции в Кабул, причинявайки десетки жертви и нарастващ гняв сред избиратели, чакащи с часове да гласуват, съобщава АФП.

Най-малко 30 души са отведени в болница с травми, няколко часа след като талибаните предупредиха гласоподавателите да бойкотират гласуването „за да защитят живота си„.

Афганистански медии съобщават за 15 загинали и 110 ранени към този момент.

Кореспондентът на АФП съобщава за бягащи избиратели избягали от секция в северната част на афганистанската столица, след взрив, за който твърди, че има известен брой жертви.

Последните бомбени атентати вероятно ще изплашат гласоподавателите и ще повлияят на изборите.

Липсващи списъци с регистрация на гласоподаватели и биометрични устройства за проверка, които се използват за първи път, вече са причинили сериозни закъснения в избирателните секции в цялата страна.

„Дойдох тук рано … чакаме час и все още не са започнали. Опашката става все по-дълга. Трябва да регистрират гласовете ни бързо – страхуваме се, че атентатор или взрив може да ни убие“, коментира 42-годишният Мустафа пред джамия в Кабул.

Много избирателни центрове в шиитските квартали на Кабул остават затворени, коментира високопоставен държавен служител.

Чаках два часа и половина, а служителите твърдят, че все още не са получили списъка за гласуване„, коментира Мохамад Мохакик, заместник на ръководителя на Афганистан Абдула Абдула.

Изображение 384658

Изображение 384655

Изображение 384654

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук