Деца от шуменско село пътуваха за своя сметка до града, за да предадат намерен портфейл

0
11780
13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов с намерения портфейл

Две момчета от с. Троица намериха мъжки портфейл с пари и документи пред магазина в селото и пътуваха на лични разноски до Шумен, за да го предадат в полицейското управление в Шумен, съобщиха от местната дирекция на полицията, цитирани от регионалното издание „Радиан“.

Случката станала малко преди 14 часа днес. Двете момчета- 13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов, се срещнали пред магазина в селото. Стефан почти настъпил черен мъжки портфейл, който бил изпуснат на земята.  Момчетата го вдигнали и го разгледали. Видели, че в него има лични документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лева.

Двете момчета се качили на междуградския автобус, платили билети с личните си средства и отишли в полицейското управление в Шумен, за да го предадат. Дежурни полицаи се свързали веднага със собственика на портфейла – 28-годишен мъж, който обяснил, че не е разбрал как и къде е загубил портфейла си. Благодарният шуменец помолил да бъдат предадени по 30 лева на децата като награда за доблестната им постъпка.

„Доволен съм както от постъпката си, така и от наградата“, коментирал Стефан, който е ученик в ПГ по архитектура и геодезия в Шумен.

Допълнил, че няма значение колко са ценни вещите в портфейла, а е важна постъпката.

Пред инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ-Шумен  13-годишният Румен казал, че не е очаквал да получи награда от собственика, но е радостен, че е успял да помогне.

Момчетата споделили, че нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си.

Радостни след получената награда те обяснили, че ще отидат да направят няколко обиколки на картинг –пистата в Шумен, след което ще се приберат и ще разкажат на родителите си за случката. 

„Знаем, че ще ни похвалят и ще се гордеят с нас“, казала момчетата при тръгване от полицейското управление.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук