„Джи Пи Груп“ отказа да ремонтира и трасето на трамвай №5

0
1911

Строителната фирма „Джи Пи Груп“ се отказва от обществената поръчка за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. „Цар Борис Трети“. Това съобщи БНТ, позовавайки се на кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ конкурсът не е окончателно завършен и няма сключен договор. Според нея предстои да бъде избрана втората фирма, класирана в конкурса.

Кметът на столицата обясни също, че ремонтът на ул.“Граф Игнатиев“, който е на „Джи Пи Груп“, ще продължи да се изпълнява от компанията.

„Не бихме могли да оставим разкопана улицата по средата“, категорична е Фандъкова.

Тя припомни за контрола и огромните санкции при всяко неизпълнение на договора.

Кметът допълни, че държавата ще отпусне на Столичната община необходимите средства за придобиването на къщата-музей на поета Пейо Яворов.

Припомняме, че в края на миналата седмица „Джи-пи груп“ отказа да строи и тунел Железница, като за основна причина бе изтъкната „манипулираната медийна обстановка през последния месец, опитваща се да отъждестви граденото десетки години име на компанията в строителния бранш с престъпни квалификации“.

Малко по-рано на същия ден премиерът Бойко Борисов поиска от АПИ да спре участието на „Джи Пи Груп“ в конкурси за пътни проекти с евро и държавно финансиране.

Мотив за разпореждането е разследването срещу компанията, което тече след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев, който пък от своя страна дойде след разследване на „Бивол“.

Именно по това разследване журналисти бяха арестуваниЗадържаните бяха Димитър Стоянов от сайта „Бивол и Атила Биро от румънския Rise Project.

Случаят с ареста на журналисти предизвика скандал до искането да се оттегли номинацията на главния секретар на МВР Младен Маринов за поста вътрешен министър.

На 14 септември 2018 г. сигнал по повод същите публикации беше изпратен от вицепремиера Томислав Дончев до главния прокурор, МВР, КПКОНПИ, както и до изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“, а премиерът Бойко Борисов разпореди временно отстраняване от длъжност на всички служители, споменати в журналистическото разследване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук