Докъде стигна разследването за смъртта на детето на бившият министър Ивайло Московски?!

Разследването се води от Националната следствена служба

0
3570
Снимка: "Darik News"

Осем месеца след смъртта на 3-годишният син на бившия транспортен министър Ивайло Московски разследването не е приключило.

Това съобщиха от Софийска градска прокуратура за сайта Fenixnews.eu.

Разследването продължава, към момента явно няма обвиняемо лице или лица по случая, такъв отговор не получихме от прокуратурата.

Към този етап не е ясно дали експертизите, които преди три месеца бавеха разследването вече са всичките направени до момента и какви са заключенията им.

До момента са изготвени автотехническа, съдебно-медицинска и комплексна автотехническа и медицинска експертиза, уточниха още от СГП.

Разследването се води от Националната следствена служба.

Досъдебното производство е за причинена по непредпазливост смърт на Кристиян Ивайлов Московски – престъпление по чл.122 ал.1 Наказателния кодекс ( който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години – бел.ред.).

Разследването е по случая е образувано още на 2 февруари т.г. , в деня на злополучната трагедия, отнела живота на 4-годишното момченце в курорта „Боровец“.

Според първоначалната версия за смъртта на Кристиян е сведена до: неравност на трасето, по която е минала моторната шейна на Московски, на която се е возило малкото дете.

Неофициалната информация е, че двамата са били на шейната, която най-вероятно се е ударила в дърво.

Междувременно днес стана ясно, че правителството е предложило кандидатурата на Московски още на 20 септември т.г. за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР).

Кандидатурата му ще бъде разгледана от Борда на директорите на Банката през ноември 2018 година.

/източник: Fenixnews.eu

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук