ЕКСКЛУЗИВНО! Родител на дете с увреждане пред камерата на DAILYPRESS-bg.com TV: Един емигрира, друг се самоубива…

За жалост без партии няма как да стане. Тениските, които носим, не са скандални, защото казват истината

0
38547
Снимка.източник: Информационна агенция "Дейли прес" / Петър ХРИСТОВ - ФОТОРЕПОРТЕР

„Нашите деца са осъдени от държавата на смърт, за тях няма живот. Искаме децата ни да ги има и след нас. Ако аз умра преди него, детето ми ще го намерят умряло от глад и студ. Предпочитам 16-годишната ми дъщеря да почине преди мен, за да не се мъчи“, каза пред топ журналистът ни Тодор Стефанов днес на протестът пред Народното събрание майката на дете с увреждане Катя Димитрова.

Според нея след всеки протест на хората с увреждания се провеждат срещи с депутатите, но те сякаш за пръв път чуват исканията им.

„Моята дъщеря е почти на 17 години, след това ще навърши 18. Тя остава с пенсия от 235 лв., с която трябва да гледам и нея, и себе си. Аз самата се чувствам човек с увреждане, аз живея нейния живот“, подчерта още Димитрова.

По думите ѝ, навършвайки 18 години, децата с увреждания остава в нищото, не могат да се развиват в обществото, не могат да учат или работят.

„Не ме интересува коя партия ще внесе закона, коя партия ще се възползва от нас. За жалост без партии няма как да стане. Тениските, които носим, не са скандални, защото казват истината. Фактът, че БСП и ГЕРБ седнаха на една маса е добър знак“, отбеляза Димитрова.

Тя сподели, че след като навършат 18 години, хората с увреждания ги причисляват към пенсионерите, а не ги зачитат за млади хора.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук