Ева Майдел обясни отново: 1 лв. няма да стане 1 евро, 1 лв. ще стане 50 цента

0
3946

„Вървим по план по пътя ни към еврозоната. Няма как да влезем утре или след два месеца. За да станем член, трябва да изпълним всички критерии. В момента изпълняваме най-важните. Предстои и този, при който трябва да останем две години в чакалнята – ERM 2. Затова 2022 е реалистично като година да приеме еврото“, заяви в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

„В ERM 2 няма да се промени нищо за България, нито с българския лев, нито с обмяната на валутата. Когато приемем еврото, ще спестим пари, които губим в момента от обмяната“, обясни Майдел.

„Сближаването на икономиката ни със страните от еврозоната върви доста добре. В последните години сме постигнали много“, каза тя.

Майдел напомни, че всеки може да дели на 2. „1 лв. няма да стане 1 евро. 1 лв. ще стане 50 цента“, каза тя.“Последните присъединили се страни имат инфлация под 1%, дори и по-малко“, добави още евродепутатът.

„Еврото няма да ни направи по-бедни, а точно обратното“, каза Ева Майдел.

На въпрос дали ще бъде в листите на ГЕРБ за евродепутати, тя отговори, че това ще стане ясно в края на март – началото на април. novini.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук