Екипът на Тръмп е имал над 100 контакта с руски представители

0
3719

Екипът на президента на САЩ Доналд Тръмп е имал над 100 контакта с руски представители, съобщават „Ройтерс“ и „Аарец“, позовавайки се на нова информация, в която се представят подробности за контактите на предизборната кампания на американския лидер и преходния му екип с руснаците.

Високопоставени демократи от Конгреса призоваха за задълбочаване на разследването.

Новата информация е разкрита от Центъра за американски напредък. Инициативата на центъра е наречена „Московски проект“. Тя показва дълбочината на контактите между членове на вътрешното обкръжение на Тръмп и Кремъл.

Във вторник бяха разкрити подробности, че Пол Манафорт, бившият шеф на предизборния щаб на американския президент Доналд Тръмп, е споделял изборни данни по време на предизборната кампания за президентските избори през 2016 г. с бизнес партньор, обвинен във връзки с руските специални служби. Те показват, че той е споделил информацията с руско-украинския бизнес партньор и политически консултант Константин Килимник.

Според демократите разкритията са „поразителни“.

Центърът за американски напредък посочва имената на приближените на Тръмп, които са имали контакт с руснаците. Сред тях са: Майкъл Коен, Роджър Стоун, Доналд Тръмп-младши, Джеф Сешънс, Пол Манафорт, Джаред Къшнър, Картър Пейдж, Майкъл Флин, Рик Гейтс, Иванка Тръмп и други.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук