Ексклузивно в ДЕЙЛИ ПРЕС! Обвиненият Северин Красимиров е говорил пред германски съд (ОБНОВЕНА)

0
32274

Репортер по темата: Георги КРЪСТЕВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова – Северин Красимиров е дал информация по случая пред германски съд, съобщи ПИК, позовавайки се на председателя на окръжния съд в Щаде Вили Вирт.

Красимиров се е съгласил обвиненията срещу него да се гледат по съкратена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България. Какво точно е казал и дали е признал или отрекъл престъплението, председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни.

Той даде информация по този въпрос„, каза Вирт, без да дава подробности.

Издадената европейска заповед за арест (на брифинга в МС от 10 октомври бе казано, че е издадена незабавно, т.е. – на 7 октомври – б.р.) не е пристигнала още до германските власти.

Те я очакват, за да бъде даден ход на процедурата за екстрадиция. От съда уточняват, че тъй като става дума за съдебни решения и защита и на правата на обвинения, това ще отнеме известно време. По-късно през деня съд в Целе, провинция Долна Саксония, ще гледа и мярката за неотклонение на заподозрения.Припомняме, че на извънреден брифинг в сряда, 10 октомври главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че на Красимиров са повдигнати задочно две обвинения.

Според вчерашната информация – Обвиненият Северин е напуснал България на 7 октомври 2018 г. в 14:00 ч., през ГКПП Дунав мост. От Окръжна прокуратура Русе са издали незабавна европейска заповед за арест, както и европейска заповед за разследване. В изпълнение на европейската заповед за задържане от Германия са задържали обвиняемия за привеждането му в България, където да бъде повдигнат и предявяване на обвинение, като междувременно се извършват всички необходими мерки по разследването.

Северин Красимиров е задържан от германските власти във вторник вечерта – осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде.

Припомняме, че в неделя, 7 октомври, стана ясно, че административният директор и водещ на едно от предаванията на русенската телевизия TVN Виктория Маринова е убита по време на своя дневен крос край Дунава. Регионалната телевизи се излъчва от още няколко съседни региона.

На 9 октомври бе задържан заподозрян мъж, който води скитнически живот в Русе. Часове след като е разпитан той бе освободен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук