Епохално! Медици убиха рака на белия дроб само с едно убождане

0
731

Британските лекари започнаха да прилагат за диагностициране и лечение на рак на белите дробове уникална технология за радиочестотна аблация, която преди е била използвана за лечение на аритмии и други сърдечни заболявания.

Сега лекарите планират да се откажат от дългите операции и сложни методи за лечение на онкологията от този тип.

Според Daily Mail операцията се извършва с помощта на гореща игла. С този инструмент се извършва бърза биопсия, резултатите от която се обработват в рамките на две седмици.

По-добре не дръжте вкъщи някои от тези 4 предмети, може да причинят рак

В този случай втората операция, по време на която част от засегнатия орган се отстранява заедно с тумора, се осъществява чрез малка пункция между ребрата на пациента. Този иновативен метод намалява както времето на операцията, така и периода на възстановяване на пациента.

Дебелината на „първичната“ игла е само 1,5 мм, което значително улеснява достъпа до болните дробове. След това през нея в тялото на пациента се вкарва игла с диаметър само 0,9 мм, с която хирургът достига до белия дроб.

10 разпространени признака на рак, които не трябва да се игнорират

Третата игла, загрята до 70 градуса, изрязва засегнатите от тумора части от белите дробове почти безболезнено, а на изрязаното място се поставя малко количество биогел, което ускорява заздравяването на тъканите. Пациентът след операцията може да се прибере у дома още на следващия ден./zdrave.to

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук