Желязков: Няма лошо БСП да сезират ЕК за летище „София“

0
14119

Няма лошо от БСП да сезират ЕК за концесията на летище „София“, но само когато имат конкретни предложения. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по bTV министърът на транспорта Росен Желязков.

Той очаква, когато бъде избран концесионер правителството да се обърне задължително към ЕК. Така Комисията може да провери участника и да дали има държавна помощ, каквото е твърдението на БСП, подчерта Желязков.

Следваме последователна и ясна политика по отношение на Летище София, каза Желязков.

Ден по-рано от БСП обявиха, че ще изпратят сигнал до ЕК за концесията на летище „София“. Според Желязков обаче действията на социалистите са прагматични и по този начин те следват политическите си виждания.

Настоящият транспортен министър обяви, че БСП винаги са се обявявали против концесиите. По думите му, едновременно с това те са правили едни от най-големите и смислени концесии в България. Вземете концесията на Летище Бургас и концесията на Летище Варна.

Министърът допълни, че държавата съвсем нормално поема ангажимент да не строи друго летище в радиус от 100 км, но това не спира частни инвеститори да строят.

„В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“, посочи той.

За случая със задържания либийски кораб „БАДР“ в български териториални води Желязков увери, че Гранична полиция и Морската администрация са изпълнили ангажиментите си.

Припомняме, че вчера танкерът беше върнат на пристанище в Бургас, с което българската държава показва, че съдейства случаят да бъде разрешен.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук