Жирардели придобил „Юлен“ през 2016 г. (ОБНОВЕНА)

Жирардели: Винаги ме е срам, че 10 години се опитваме да направим втория лифт и не можем

0
18847

Скилегендата Марк Жирардели е придобил „Юлен“ през 2016 година. Той лично заяви пред Нова, че притежава 100% от формата „Такс сървисиз лимитед“, която е мажоритарен собственик на „Юлен“.

Жирардели заяви, че не е криел собствеността си на „Юлен“, никой не го питал. 

Процедурата по закупуването на „Юлен“ започнала още пред 2012 година, когато той и неговият екип стартирали проучвания за закупуването на дружеството.

Много преди 2016 година започна процедурата, около 2012 година. Мислих, че ще е прекрасна възможност да инвестирам във фирмата. Направихме голямо и обстойно проучване на правните и икономическите показатели, което продължи няколко години. В крайна сметка успяхме, заяви Жирардели.

На въпрос от кого е скиорът е купил дружеството, той заяви, че това е конфиденциална информация, подписал декларация за конфиденциалност и не можел да каже.

Все пак спомена, че не става въпрос за определено лице, а за голям фонд, който имал акции и собственост на няколко континента.

Относно спряганото у нас име на Цеко Минев Жирардели коментира, че двамата ги свързват общи хобита.

„И двамата караме ски за удоволствие. Обичаме природата и планината. За съжаление той голф не играе и не се виждаме през лятото„, обясни събеседникът.

Жирардели посочи и че неговия бизнес се разпростира и извън Банско. Той търсил интересен проект за инвестиране, а родната ски писта бил именно такъв проект.

Относно изграждането на втори лифт в най-известния ни зимен курорт, скиорът посочи, че темата е болна за него. 

Той много искал Банско да има втора кабинка.

Място има, защото от самото начало вторият лифт беше проектиран като част от проекта. Много работим в цяла Европа и винаги се срамувам, като трябва да кажа някъде, че не можем да си обслужим добре хората, защото чакат по 2 часа на лифта“, сподели Жирардели.

Той допълни, че в Австрия има десетки ски зони, които са изградени в национални паркове – едното не пречело на другото, стига да се направи както трябва. Той даже показа списък с въпросните ски зони.

По думите на скиора втората кабинка е задължителна както за бизнеса му, така и за хората.

„Искаме да създадем една от най-добрите, най-добрата ски зона в България. Искаме Банско да стане известен в целия свят“, каза още собственикът на „Юлен“.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Жирардели притежава 100% от собствеността на „Такс сървисиз лимитед“, която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Информацията дойде в прессъобщение на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) след среща на Жирардели с трима министри във връзка с концесията на ски зона Банско. Министрите – Нено Димов, Николина Ангелкова и Емил Караниколов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук