Задържаха петима за разпространяване на порно сцени с деца

0
1858

Служители на ГДБОП задържаха петима мъже за притежание и разпространение чрез „P2P“ мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални сцени на детска сексуална експлоатация, съобщи МВР.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания в Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград. Проверени са пет жилища,обитавани от задържаните.

Киберекспертите са установили огромно количество видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5 – 9 години.

На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. Установено е, че мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

В столичния квартал „Люлин“ разследващите задържали 43-годишен, който целенасочено създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца.

Дни след създаването на обявите, изпращал по скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици.

Мъжът заедно с още двама от обкръжението си, създал НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

Наложена му е постоянна мярка за „задържане под стража“.

До момента служителите на реда са неутрализирали подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук