Заев амбициран за 1 млрд. евро търговия с България

0
6135

Македония е преминала границата от 500 млн. евро в търговията си с България. Страната няма да спре да насърчава пазарните отношения с България и ще се стреми тези стойности да достигнат 1 млрд. евро.

Това заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев след среща с българския премиер Бойко Борисов в Министерски съвет.

Контактите между двете страни са изпълнени с конструктивни разговори, договори и планове, изрази задоволството си Заев. Той допълни, че срещата е била приятелска, а българският премиер от своя страна определи Заев като „добър приятел“.

Македонският премиер поиска през месец декември двете страни да организират междуправителствено заседание, на което да се обсъдят перспективите между двете страни и да се констатират завършените проекти.
Борисов пък заяви, че заседанието ще се съчетае с откриването на АМ „Струма“ в частта Сандански-Кресна.

Заев посочи, че се работи върху отварянето на нови гранични пунктове, както и по изграждането на железопътна и газова инфраструктура.

Цялата ни работа е в резултат от изключителната мотивировка, която ни е дадена от Бългаиря, заяви Заев и благодари за подкрепата на страната ни за евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.

Заев: „Република Македония остава посветена на реформите.

 

По думите му взаимоотношенията между България и Македония са пример за новата реалност в Балканския полуостров.

Македонския премиер не пропусна да отбележи, че между България и Македония се гради истинско приятелство, а като доказателство за това изброи заедността при отбелязване на празниците.

Заев изтъкна, че българският народ винаги е добре дошъл навсякъде в Македония.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук