ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Протестиращите майки канят депутатите на среща в палатката си (ОБНОВЕНА)

Майките очакват приемането на законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания до 1 октомври

0
7309
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ  – НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Какво означава „зависима независимост“ и докога системата ще убива хората с увреждания у нас – тези проблеми ще поставят отново протестиращите майки на деца с увреждания на специална пресконференция при палатката до парламента ден преди празника на Независимостта.

За участие в срещата са поканени всички 240 депутати, като всеки от тях е получил писмена покана в пощенската си кутия в Народното събрание, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Майките очакват от народните представители да поемат ясен ангажимент за изпълнението на техните искания – разглеждането и приемането на законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания. Майките канят депутатите на среща, за да ги попитат докога хората с увреждания и техните близки ще бъдат зависими от системата и на ръба на оцеляването.

Image result for конфедерацията за защита правата на децата
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Петър ХРИСТОВ

Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата формулира основното послание на майките: „Народните представители да разберат, че те също са хора като всички останали и имат елементарното право на живот, тъй като те са обречени“. „Буквално, а не в преносен смисъл, нашите деца са обречени без тези законопроекти и без тази реформа. Много от хората не оцеляват. Няма точна статистика, но около 3000 с увреждания умират през зимните сезони от измръзване, глад – условията за живот, в които са поставени“, заяви още тя.

Протестиращите майки очакват приемането на законопроектите за личната помощ и за хората с увреждания до 1 октомври.

Image result for майките на децата с увреждания дейли прес
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Петър ХРИСТОВ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук