ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS-bg.com TV! Майките затвориха „Цариградско шосе“ на изхода на София (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Премиерът Борисов приел оставката на Симеонов

0
39653

За 26-и пореден ден родителите на деца с увреждания излязоха на протест с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Протестът преминава под формата на автошествие.

Това е четвъртото автошествие на майките.

Шествието на протестиращите тръгна в 18 часа и премина през жълтите павета, Народното събрание, площад „Орлов мост“ и от там по булевард „Цариградско шосе“.

Майките блокираха движението на изхода на София, на светофара при кръстовището между „Цариградско шосе“ и улица „Димитър Пешев“, информира репортерът ни на място Георги Кръстев.

Валери Симеонов подаде оставка

Валери Симеонов подаде оставка

За да не бъде воденичен камък на изключително успешното управление


Малко след блокадата Информационна агенция „Дейли Прес“ научи от свои източници, че вицепремиерът Валери Симеонов е депозирал оставката си пред премиера Бойко Борисов.

Малко по-късно той лично потвърди това на брифинг в Министерски съвет.

Премиерът Борисов приел оставката на Симеонов.

Темата може да следите тук!

Днешният протест е с искане и за оставката на патриота от НФСБ Петър Петров заради думите му, че майките трябва да оставят децата си в домове.

По думите на протестиращите след почти месец от първото изказване на Валери Симеонов, той вече има множество последователи с трайна тенденция на невъздържани изявления, опровержения, извинения под натиск.

Според майките това не може да бъде оставено без реакция.

„Да кажем на този г-н Петър Петров, който отново …и ни обиди, значи това ни дава още по-голям стимул. И ние ще сме тук, защото не може всеки, които реши да се изказва върху нашите деца къде да ходели, в дом или не“, каза една от протестиращите, цитирана от БНР.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук