ИЗВЪНРЕДНО И ПЪРВО В DAILYPRESS-bg.com! Държавата твърди, че няма затворени пътища, снимките показват друго!

И въпреки, че в някои градове, протестите намаляват, в някои все още са активни

0
93037
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

Репортер по темата: Нина АЛЕКСАНДРОВА, ДЕЙЛИ ПРЕС / Благоевград 

Няма затворени пътища в момента, не сме допускали нарушение на обществения ред на протестите в страната. Това каза главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция“ по време на брифинг пред СДВР, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Той увери, че обстановката в Благоевград е абсолютно спокойна.

„В момента имаме блокиране на движението в Благоевград в района на ГКПП „Кулата“, в Хасково, на изхода за Кърджали, във Велико Търново. Колегите казаха, че в момента има движение и в Добрич“, каза още Христо Терзийски.

Той уточни, че за пътя в района на „Кулата“ е осигурен обходен маршрут.

По думите му при такива протести служителите на МВР действат изключително внимателно. Нека протестиращите също да спазват законовите разпореждания и разрешенията, които са дадени“, допълни гл. комисар Терзийски.

Той обърна внимание, че никъде в цялата страна от служителите на полицията не е използвана физическа сила и полицейска техника, въпреки че на много от местата е имало провокации. По думите му те са били от страна протестиращите и от граждани, които са се прибирали в края на неделния ден със своите автомобили. Отговорно мога да кажа, че не допуснахме нарушение на обществения ред и някакви стълкновения между протестиращи и непротестиращи“, подчерта гл. комисар Христо Терзийски.

В същото време, снимките които Информационна агенция „Дейли Прес“ получава от тази вечер, когато вече е тъмно, говорят за друго. Има протести в доста точки на страната. И въпреки, че в някои градове, протестите намаляват, в някои все още са активни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук