ИЗВЪНРЕДНО И САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! Съдът отхвърли искането на Агенция „Митници” и отвори обектите на „Винпром Карнобат“ (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО)

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС TV!

0
78720
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Петър ХРИСТОВ

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / КАРНОБАТ

Операотр: Петър ХРИСТОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / КАРНОБАТ

Районният съд в Карнобат не удовлетвори искането на Агенция „Митници“ фабрики на „Винпром Карнобат“ да останат затворени за 60 дни, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ от Карнобат.

Съдът постанови тази вечер да бъде отворен винзаводът в село Церковски, а фабриката за спиртни напитки в Церковски и заводът за бутилиране във Венец да останат запечатани за още един ден.

Нова телевизия уточнява, че тази вечер в 23:00 часа първият от трите запечатани склада ще отвори врати. В другите два работниците ще могат да се върнат в понеделник вечерта. Не е ясно дали има доказани нарушения.

През последните дни работници на „Винпром Карнобат“ организираха демонстрации срещу действията на Агенция „Митници“, блокирайки пътища и железопътни линии.

След искането на Агенция „Митници“ складовете да бъдат запечатани за още 60 дни, недоволството на работниците беше пренесено под прозорците на съда в Карнобат, но протестиращите ликуваха след съдебното решение. 

Работниците обвиняват в лъжа директора на Агенция „Митници“ в Бургас Валери Стефанов, който вчера заяви, че има писмена заповед за запечатването на трите фабрики за спиртни напитки на „Винпром Карнобат“.

В петък Агенция „Митници“ запечата за 48 часа данъчни складове на фирмата. Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков.

Стайков е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари. Освен него бяха задържани Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров, които също остават в ареста.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС TV!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук