ИЗВЪНРЕДНО И САМО В DAILYPRESS-bg.com! Фалшиви новини заливат социалната мрежа, зоват на бунт с видео от 2013 година

Ако БСП не са подстрекатели на уж протестите, не биха внушавали, че предсрочните избори са неизбежни

0
60474
Снимка: Велко Ангелов

Само един от примерите за фалшивите новини, с които се манипулира общественото мнение, цели се създаване на напрежение и гражданско неподчинение, е стар клип, видя първо Информационна агенция „Дейли Прес“.

В групата във Фейсбук „Слави Трифонов министър-председател“ е качено видео, което всъщност е от протестите през 2013 година срещу кабинета „Орешарски“, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

Въпреки че записът е отпреди години, под него е написано: „В цяла България протестиращите биват арестувани. До кога ще търпите?“. Видеото, с което се цели провокация, е споделено над 41 530 пъти.

Част от хората, не проверили източника си на информация, открито се нахвърлят върху униформените от видеото което е повече от скандално.

МВР категорично отрича да е имало каквито и да било сблъсъци между протестиращи и полицаи. Още повече, че Синдикалната федерация на служителите на МВР подкрепи мирното изразяване на позиции. 

„Заповеди от страна на ръководството на МВР органите на реда да бият протестиращите няма и не вярвам някога да има“, коментира пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на синдиката на МВР Илия Кузманов.

По-рано през деня вътрешният министър Младен Маринов също коментира протестите. „На протестите от последните дни има и лица, които търсят открито конфронтация с полицейските служители“, заяви Маринов пред bTV. И допълни, че при регламентираните протестни действия няма проблеми.

„От грозно по-пошло“, е отговорът, който се разпространява от противниците на провокацията. Ето какво се казва в него:

„Из фейса се върти това видео от протестите срещу Орешарски, в опит за заблуда и активиране на гражданското недоволство.

За съжаление трябва да си направя критични изводи:

Ако уж недоволните са искрени в позицията си, не биха се възползвали от манипулации, като тиражират неистини за уж масовите протести и уж справедливите им искания.

Ако целта е да се активира гражданското общество, то въпросът е къде са били тези уж граждани преди 5 години и с какво днес са с по-гражданска позиция оттогава.

Ако уж загрижените ни сънародници в чужбина се вълнуват от случващото се в България, би следвало по-редовно да са се информирали за събитията в Родината си, за да не стават лесни жертви на фалшификации.

Ако уж обективните медии в България, бяха искрени в уж борбата си за свобода на словото, би следвало да показват ИСТИНАТА, а не нагодена според нечий вкус и влияние такава, с идеята да бъдат уж на една вълна с рехавата тълпа.

Ако БСП не са подстрекатели на уж протестите, не биха внушавали, че предсрочните избори са неизбежно ускорени от тях.

Ако временно изпълняващия длъжността президент, който е уж обединител на нацията, но не и на партии, е с ясна представа за поста, който заема, би трябвало да си зададе въпроса : – Как ще обединиш хората, които имат своите политически или не пристрастия, щом отказваш да работиш за междупартиен диалог.

Въпроси или изводи! – липсва единствено Мишо шамара, самоназовалия си Биг Ша, и да обяви ре-контра протест! Ако не друго, то кресливите майки ще бъдат повече, ако си спомнят, че в първите му изпълнения имаше сексуални щения към фенките си, а те по правило са малолетни.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук