ИЗВЪНРЕДНО! Красимир Методиев ексклузивно пред DAILYPRESS-bg.com: Полицаят Ивайло Баладжанов ми нанесе побой, каза ми да напусна страната (СНИМКИ)

Имало ли е полицейско насилие и кой го е позволил, ще се опитаме да разберем

0
4014
Красимир Методиев

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS-bg.com 

Информационна агенция „Дейли Прес“ се свърза 37-годишният  Красимир Методиев от гр. Кресна, който се оплака от полицейско насилие.

Две ловни пушки и патрони са изчезнали от дома на ловец в Кресна, информираха от полицията на 2 януари.

Проникването в дома на Страхил И. е станало в новогодишната нощ, когато той не бил в дома си.

Криминалистите в Сандански започнали да разследват кражбата  на оръжие и боеприпаси.

Разследването им започва с проверка на 10 лица, известни на полицията и с минали криминални прояви, сред тях е Красимир Методиев.

На 3 януари, около 7:50 часа сутринта, докато семейството му още спи, в дома му идват униформени, които започват обиск, без да му обяснят причината, по негови думи. Мъжът имал сблъсък с униформените и по време на протестите, през декември, което той смята, че е станало и причина за последващите действия срещу него.

Малко след това е отведен за разпит в Сандански, а по пътя разбира, че ще бъде разпитан, именно заради кражбата, станала преди дни в Кресна.

На входа на полицейското управление Методиев забелязва полицая Ивайло Баладжанов, който отправя обиди и закани му нанася силен удар.

Красимир разказва, че няколко часа е държан и бит, именно от този полицай, който му заявил, че до 3 дни трябва да напусне страната, иначе щели да го  „наредят“ и вкарат отново в затвора.

Мъжът е с епилепсия и в един момент здравословното му състояние се влошава и се налага полицаите да го заведат в болница.

Странното е, че въпреки ясните следи от ударите медикът, който извършва прегледа, прави заключение, че е в добро здравословно състояние.

Имало ли е полицейско насилие и кой го е позволил, ще се опитаме да разберем. Надяваме се, че ръководството на Областна дирекция на МВР-Благоевград, ще извърши вътрешна проверка по случая и ще установи фактическата обстановка, а виновните ще бъдат наказани.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

1

4

2

3

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук