Извънредно в ДЕЙЛИ ПРЕС! И в София е бит и ограбен възрастен мъж в почивните дни

0
2087
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / Петър ХРИСТОВ (архив)

В почивните дни двама възрастни мъже бяха пребити и ограбени. Единият случай е от град Славяново, а другият – от София.

Случаят в София е от събота по обяд, информира Информационна агенция ПИК. Тогава 86-годишен мъж се прибира от пазар близо до метростанция „Вардар“. След него тръгва и негов съсед – Александър Кузов, защото забелязва, че странен младеж със сив суитчър и качулка върви след мъжа. След това се чува странен шум и се оказва, че младежът е атакувал дядото. Нападателят ограбва възрастния мъж и успява да избяга.

Дъщерята на пострадалия казва какво си спомня 86-годишния мъж – „някой го е ударил по главата и е паднал. Събужда се и вижда съседа и полиция около него“. Възрастният мъж е нападнат в гръб, ударен е 4 пъти, обясни дъщерята на пострадалия. Той е откаран в Окръжна болница в тежко състояние. Вече е стабилизиран. Полицията все още издирва нападателя.

36-годишен задържан за побой и обир на възрастен мъж в Славяново

36-годишен задържан за побой и обир на възрастен мъж в Славяново

Пострадалият е без опасност за живота


Другият случай стана известен чрез социалните мрежи още в почивните дни. Внукът на пребития дядо от Славяново публикува снимки на ограбения и ранен възрастен човек с обяснението, че той е станал обект на циганско нападение.

Полицаите задържаха 36-годишен мъж от Славяново, който има криминални регистрации в полицията и е осъждан. Мъжът е задържан за 72 часа. Работата по случая продължава.

„Мъжът е дошъл към един часа през нощта, дядо ми е станал и той е избягал, но след 10 минути се е върнал. Дядо ми вече е бил буден и са се спречкали, но нападателят започва да му нанася побой“, разказа внукът на нападнатия мъж.

За да се спаси възрастният мъж в Славяново е хвърлил портмонето си със 120 лева. Нападателят ги взема и си заминава. Дядо ми след това звъни на 112, разказа внукът на нападнатия мъж.

От Плевенската окръжна прокуратура информираха, че сигналът за побоя е получен около 02:30 часа. 82-годишният мъж от Славяново съобщил, че е пребит и са му откраднати 120 лева.

Полицаите са задържали 36-годишния мъж, посочен от пострадалия като извършител на грабежа. При претърсването на дома на ивършителя, са иззети дрехите, с които той е бил при извършване на престъплението.

Битият пенсионер е със счупена яблъчна кост, разкъсване на ушна мида, отоци и синини и разкъсно-контузна рана на главата.

По досъдебното производство предстои да бъдат назначени ДНК експертиза, съдебно-медицинска експертиза и разпити на свидетели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук