Извънредно в DAILYPRESS-bg.com! Цветан Цветанов пита президента защо сега се е сетил за пакета „Мобилност“ (ОБНОВЕНА)

Цветанов поиска отговор от БСП с кого ще търси своите контакти в Европейския парламент, при положение, че лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев няма да намери място в листата н БСП

0
23794
Цветан Цветанов

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ,                                                                          ДЕЙЛИ ПРЕС /www.dailypress-bg.com

Президентът Румен Радев е с изключително неадекватно поведение и позиция по пакета „Макрон“. Това обяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в централата на ГЕРБ, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Цветанов обясни, че поводът за брифинга е изключително недържавническата позиция на БСП и неадекватното поведение и позиция на президента Румен Радев, която защитавала всъщност пакета „Мобилност“.

Според него явно политическият сезон започва с пълна сила.

По думите му това не е нормално за генерал, който е участник в много процеси, и се предполага, че ще има смелост, раздаване за всяка битка и ще може да обедини всички, за да можем да създадем условия са институционални взаимодействие и защита на националния интерес.

„Два дни преди гледането на всички пакети, които са свързани с мобилността, президента Радев заявява, че държавата ни се е провалила, а лидерът на БСП Корнелия Нинова е имала смелостта да заяви, че нищо не е направено от правителството и че премиерът Бойко Борисов трябвало да се обади на Меркел и Макрон, за да се търси решение на този въпрос“, недоумява вторият в ГЕРБ.

Цветанов припомни на БСП, че темата за пакета „Макрон“ е в ЕП от две години. За тези две години българското правителство и всички евродепутати успяха да не позволят пакетът „Макрон“ да не влезе в сила.

„Трябва като българи да се обединим, независимо кой от кое политическо семейство е и кой от коя политическа формация е във вътрешнополитически план в страната. Дори опозиция и управляващи трябва да бъдат ръка за ръка, когато се защитават национални интереси, а не да се търси разделение на нацията“, призова зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов отбеляза, че всички евродепутати и депутати от българския парламент ще бъдат пред ЕП, заедно с министър Желязков и превозвачите.

Той обясни, че темата за пакета „Макрон“ не е политическа, а е националнатема на България и на други държави на ЕС, с които трябва да обединим усилията, за да защитим интереса на транспортните фирми.

Цветанов поиска отговор от БСП с кого ще търси своите контакти в Европейския парламент, при положение, че лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев няма да намери място в листата н БСП.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук