Извънредно и първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Елена Йончева установи агонията на правителството (ОБНОВЕНА)

0
22039

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София, Народното събрание

Правителството е в агония. Това коментира социалистката Елена Йончева в кулоарите на Народното събрание във връзка с поредните патриотични дрязги.

Според нея тече битка за постове и разпределение на финансово влияние.

Правителството на ГЕРБ е бедствие за България, това правителство си отива, но то остава след себе си катастрофа във всяка една сфера, включително в здравеопазването, отчете Йончева.

Затова БСП започвала битка за възстановяване на страната.

Припомняме, че напрежението в малката коалиция на „Обединени патриоти“ продължава да се покачва.

По-рано днес стана ясно, че от НФСБ искат оставката на Волен Сидеров като председателя на ПГ на ОП.

Като мотиви за това Валентин Касабов от партията, председателствана от вицепремиера Валери Симеонов, изтъква, че Сидеров е нарушил договорките в коалицията.

От третата партия в коалицията на патриотите ВМРО не взимат страна в конфликта между Сидеров и Симеонов.

Последните искри между Сидеров и Симеонов прехвърчаха около оставките на министрите Нанков, Маринов и Московски във връзка с тежката катастрофа край Своге от 25 август, вследствие на която загинаха 20 души.

Лидерът на „Атака“ поиска оставката на новия вътрешен министър Младен Маринов заради скандал на пътя със съпругата си. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов не подкрепиха това искане.

Конфликти между Симеонов и Сидеров имаше и по темите за акциза за бездимните цигариЗакона за горивата, Закона за приватизацията, както и драмата между Симеонов и Ангелкова за шума в летните курорти.

Прекият конфликт между Волен Сидеров и Валентин Касабов също не е нов.

Още на 26 юли в стаята на патриотите в парламента имаше скандал. Тогава Сидеров обяви, че Касабов го е бутнал, защото бил изнервен. Тогава лидерът на „Атака“ обяви, че Касабов му казал, че той вече не бил председател на групата.

„Аз съм председател на групата и съм избран от цялата група, включително от него. Ако на него не му харесва, да напусне групата“, каза Сидеров за Касабов. От своя страна Касабов определи думите му като „измислици“. Тогава и лидерът на „Воля“ Веселин Марешки се беше притекъл на помощ на Сидеров.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук