Извънредно от Крим!Терористичен акт? Стреляха с автомати преди взрива, най-малко 10 са загиналите, а над 50 ранените (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
375

Мощна експлозия разтърси сградата на Политехническия колеж в кримския град Керч. На този етап световните медии съобщават за поне 10 загинали и между 40 – 50 ранени.

Аварийните служби и спасителните автомобили са на мястото на инцидента.

Към момента 18 души са били откарани към болнични заведения.

По първоначална версия експлозията се дължи на изтичане на газ.

Взривената сграда обаче не е била газифицирана. Това съобщава „Крыминформ“ като се позовава на пресслужбата на ГУП РК „Крымгазсети“.

„Обектът не е газифициран. Да се говори, че там е имало взрив на газ, е неточно“, са обявили от пресслужбата.

Аварийните служби на този етап потвърдиха, че заради взрива са загинали 10 души, а над 50 са ранени.

В редакцията на местния информационен сайт Керч.ФМ са постъпили обаждания от жители на Керч, които са съобщили, че в керченския металургичен техникум има хора с автомати. Във връзка със сигналите към техникума са били изпратени линейки, полиция, служители на министерството на извънредните ситуации. Журналист на Керч.ФМ, който е пристигнал на мястото на произшествието, съобщава, че в техникума действително е имало взрив.По първоначална версия експлозията се дължи на изтичане на газ.  Взривената сграда обаче не е била газифицирана. Това съобщава „Крыминформ“ като се позовава на пресс-лужбата на ГУП РК „Крымгазсети“. „Обектът не газифициран. Да се говори, че там е имало взрив на газ е неточно“, са обявили от пресслужбата.Има и пострадали. „Наистина много пострадали, товарят ги в линейките, 4-5 коли вече отпътуваха, върви линейка след линейка, много изпочупени стъкла“, съобщава журналистът. „Нещо е станало в столовата. Там има хора с автомати“, са казали местните жители.   Към момента е известно, че линейките не достигат, за да се извозят пострадалите. В транспортирането на ранените е включен и общественият транспорт. На мястото са пристигнали и служители на аварийно-газовата служба.   Носилки за ранените също не достигат. Хората са пренасяни на врати. Органите на реда разпитват очевидци.

По информация на очевидци, която бе събрана от журналиста на Керч,ФМ, в техникума е извършен терористичен акт. Жена е разказала, че преди взрива в помещенията на техникума е имало стрелба. Някои казват, че неизвестни лица са започнали да ходят по кабинетите и да стрелят по учениците. Твърди се още, че неизвестен мъж е метнал бутилка през прозорец на столовата. Също стана известно, че местните власти са разпоредили родителите да приберат децата си от детските градини и училищата в района на инцидента.  Лидерът на Крим Сергей Аксьонов вече е на мястото на инцидента. В сградата на колежа има и агенти на ФСБ. Преглед на изображението в Twitter

 

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук