Извънредно разкритие: Ето кога скандалните Баневи се прибират в България

0
320

Николай и Евгения Баневи се връщат в България по Никулден. Това съобщава Dir.bg, позовавайки се на дъщерята на Дочка Банева – Раиса Иванова.

Двойката си идва в родината без децата си, защото наследниците на Баневи учат в чужбинско училище, за което вече била изплатена едногодишната им такса за обучение. Майката на Банев – Мария Банева, е във Франция, за да се грижи за тях и да намери по-евтина квартира за пребиваването им там, тъй като семейството било във… финансова криза?

Баневи все още не били платили на френския си адвокат, с оправданието, че… нямат пари. Натоварили близко до тях лице – интериорния архитект на имението им в Бояна – арх. Димитър Дюлгеров да продаде скъпи картини, между които и творби на Владимир Димитров-Майстора, със средствата от които Баневи да си оправят дълговете. Архитектът от Стара Загора е светило на съвременния дизайн и автор на разкоша в резиденцията на Баневи. Говори се, че именно той е проектирал и изпълнил прочутата сауна на Евгения Банева, копирана от сауната в резиденцията в Шабла на Тодор Живков.

Дюлгеров е далечен роднина на Евгения Банева, а тя пък била в основата на запознанството му с неговата съпруга – туроператор, чийто брат Златин работел за Баневи в комплекса “Русалка”.

Като доверено лице на Баневи, именно арх. Дюлгеров бил натоварен от тях, да изнесе от резиденцията им в Бояна картини, и ако успее, да ги продаде. Сами му определили цените на произведенията на изкуството, сред които имало и наддверен иконостас с голяма антикварна стойност. Проблемът е там, че въпросните картини и други произведения на изкуството, бижута и други скъпоценности, били придобити по време на брака на Николай Банев с Дочка Банева, и по закон принадлежат и на децата й.
Както е известно, Николай Банев-Младши се разсинови от мащехата си Евгения, и по тази причина не бил в добри взаимоотношения с Баневи. Между децата на Дочка Банева и Банев Старши висят няколко съдебни дела, за дялове от имотите на Дочка Банева, придобити по време на брака й с последния й съпруг./blitz.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук