Изнасилиха 5-годишно момиченце в училищна джендър тоалетна тип „Обама“ в Джорджия (ВИДЕО)

Нима това е начинът, по който бихте искали настоятелството на училището, в което учи детето Ви, да общува с Вас? 

0
4355

Този случай е пример за последствията от политиката за полово самоопределяне, заложена в Истанбулската конвенция, която предстои да се гласува за ратификация в ЕС, пишат от асоциацията. Преводът е на Асоциация общество и ценности по материали от „The Federalist”, ADF News & Media, пише Труд.

„Когато дъщеря Ви отива на училище, изпращайки я сутрин, Вие сте с определено очакване. То, разбира се, не включва притеснение, че ще бъде изложена на нещо, за което Вие като родител не знаете“, споделя Марк, родител в гр. Декатур, щата Джорджия. Но управлението на училищата в Декатур не оправдава това очакване.

А последствията се оказват точно онова, от което родителите се страхуват. 

През юли 2016 г. съпругата на Марк – Джена, случайно разглежда Фейсбук страницата на отговорника за училищата в района, Дейвид Дюд, и там се натъква на интересна публикация. Дюд съобщава, че поверената му институция дава право на учениците, самоопределящи се като от противоположния пол, да използват тоалетни и съблекални, съответстващи на посочвания от тях пол. И не само това, но на същите се разрешава да участват в спортните отбори на другия пол, а по време на спонсорираните от училището екскурзии с пренощуване, да споделят общи стаи или др. квартирни помещения със съучениците си отново от другия пол. 

Стресната от прочетеното, Джена се обажда на други родители и ги пита дали са чули за промяната в училищната политика. Скоро се изяснява, че ръководството на училищата в района не е уведомило по въпроса нито своите ученици, нито техните родители. Вместо това, суперинтендантът просто оповестява за наложените промени тихо, по Фейсбук, и то през летните месеци.

Нима това е начинът, по който бихте искали настоятелството на училището, в което учи детето Ви, да общува с Вас? 

И както вече може да предположите, Марк, Джена и няколко други загрижени родители, при описаните обстоятелства, не са се зарадвали особено. Затова те се срещат с представители на училищните райони и училищния съвет. Звънят по телефона. Пишат писма. Изпращат имейли. Уви, безрезултатно. Опасенията им така и не успяват да трогнат училищните чиновници. Политиката остава в сила и за учебната 2016-2017 година.

Все пак, накрая училищният съвет включва темата за възприетата и провеждана политика в дневния ред на свое заседание през октомври 2017 г. 

Изказват се много хора, включително бившият председател на комисията по амнистиите и освобождаването на щата Джорджия.

„Имайки предвид разбирането си за човешката природа, той изрично изрази загриженост, че тази политика ще бъде използвана от младите момчета злонамерено, за да получат достъп до момичетата в уединена обстановка“, заявява Вернадет Бройлс, адвокат от Алианса за защита на свободата. „И сякаш тези думи се оказват пророчески, защото точно това се е случило.

“ Един месец след изслушването в училищното настоятелство, едно петгодишно момиче е изнасилено в тоалетната за момичета от свой съученик, на когото е било позволено да бъде там поради новата училищна политика. И така, представете си, че Вашата петгодишна дъщеря се прибира у дома от училище и Ви разказва, че е изнасилена в тоалетната за момичета. Сега си представете, че Вие отивате при училищните служители – същите служители, които трябва да са във Вашата, на родител, роля по време на учебните часове – и те просто Ви казват, че нищо не може да се направи по вече станалото. 

Това несъмнено е ужасно – и покъртително, но за Паша, майката на пострадалото дете, се оказва, реалност с която тя се сблъсква. Тя разказва на училищните служители за сексуалното покушение срещу дъщеря й. А те не разследват случая. Нито пък отстраняват момчето от класа, в който учи дъщерята. Те даже не гарантират на Паша, че нейното дете, а и другите момичета, няма отново да срещнат в тоалетната въпросния нападател. Училищните служители, ръководството на училищата в района и оглавяващият го суперинтендант трябва да бъдат държани отговорни. 

Налага се Алиансът за защита на свободата да поиска от Службата за граждански права на Министерството на образованието на САЩ да започне разследване по този инцидент, което те се ангажират да проведат. Всеки училищен район има задължението да защитава неприкосновеността на личния живот и безопасността на своите ученици. От градското ръководство на училищата в Декатур не изпълняват това задължение. Те предават Паша и нейната дъщеря. И сега тя е тази, която е държана отговорна. Според жалбата, подадена на 22 май, отговорникът за училищата в района Дейвид Дюд представя на персонала „политика, изискваща всички училища в Декатур да допускат момчетата, които се самоопределят като жени, в тоалетните, съблекалните и зоните за душ в училищните помещения… въз основа единствено на посочените предпочитания на отделния ученик … “ 

Въпросната промяна в политиката е приета малко след като администрацията на Обама изпраща писма до всички училища в цялата страна през май 2016 г., заплашвайки да изтегли федералните средства, ако не премахнат разделението на тоалетните на такива за момичета и други за момчета. Без знанието на родителите на учениците, отговорникът за училищата в района на Декатур, Дейвид Дюд, пише до персонала на учебните заведения на територията на областта електронна поща, с която разпорежда да се позволи на учениците-момчета да използват тоалетните и помещенията с лични шкафчета на момичетата, както и да участват в спортните игри за момичета, ако поискат. През 2017 г. в своя публикация във Фейсбук, Дюд за първи път уведомява обществеността за мерките по отношение на санитарните помещения, въведени от него на областно ниво. 

Според сведенията, в поста той съобщава, че администрацията на Тръмп е отменила променената политика, описана в писмото, изпратено през предходната година от служителите на Отдела по образование при Обама, но те ще продължат да спазват същата линия на поведение, позволяваща на учениците-момчета да използват средствата и принадлежностите в помещенията за момичета. В момента случаят се разследва. Друг случай е от проведеният официален шампионат по лека атлетика в щата Кънектикът, където двама трансджендъри (биологични мъже) побеждават в 100-метровия спринт за момичета. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук