Имало много тежки нарушения във „Винпром Карнобат“ според шефа на Митница Бургас

0
16094
Снимка: "Винпром Карнобат"

В хода на проверките във „Винпром Карнобат“ за спазване на данъчното законодателство са установени много тежки административни нарушения. За някои от нарушенията има данни за извършени престъпления, за което е сезирана съответната компетентна институция. Това заяви пред журналисти в Карнобат директорът на Митница – Бургас Валери Стефанов.

Стефанов поясни, че на членове на Управителния съвет на „Винпром Карнобат“ са предоставени писмени заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на фирмата.

По думите му с писмена заповед са извършени оперативни действия по митнически контрол на складове на територията на карнобатските села Церковски и Венец.

Според шефа на Митница – Бургас за всички действия на митническите служители в хода на проверките има протоколи.

Проверките са били извършени в присъствието на служители на складовете и те са подписали протоколите. Там били изложени ясни констатации и факти за нарушенията. Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

В резултат на констатираните нарушения се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа.

Всичките тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред.

Стана ясно и че е даден достъп на технически лица да имат постоянно присъствие, за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук