Има актове на протестиращи за блокирано движение, призна Младен Маринов (ОБНОВЕНА)

0
13031

Има издадени актове на протестиращи за блокиране движението по пътищата с личните си автомобили. Гражданите да протестират в рамките на правата им, разрешени от закона.

Това каза пред БНР вътрешният министър Младен Маринов в Сливен, където е за среща с кметовете за обсъждане взаимодействието между местната власт и полицията при обезпечаване на обществения ред и сигурността.

За протестите Младенов иска на местата, където протестите са заявени в общината, полицаите да организират движението и да наблюдават да няма провокатори. Подобно внимание от страна на полицията да има и за протестите, за които няма издадено такова разрешително. По думите му, голяма част от протестите са без предварително да са заявени в общините по места.

За готвените блокади тази неделя на автомагистралите и главните пътища в страната вътрешният министър отправи апел към протестиращите. „Пак призовавам абсолютно всички – протестите да стават съгласно закона, мирно. Да не се влиза в провокация с полицията. Да се изпълняват полицейските разпореждания, а ние сме там да гарантираме това право на всеки един, който протестира законно“, каза Маринов.

Министърът не пожела да коментира становището на един от шестте полицейски синдикати, които подкрепят протестите. „Синдикатите… Разговаряйте с представители на синдикатите.“.

Припомняме, че майките на деца с увреждания протестират вече 22 дни с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, който ги нарече: „кресливи жени с уж болни деца“.
В същото време в много градове на страната граждани протестират срещу високите цени на горивата.

Вътрешният министър заяви, че няма как във всяко село да има полицай. Такава  реплика заяви премиерът Бойко Борисов на 4 януари 2017 г. след като бе подал оставка като премиер от втория си мандат.

Още в началото на третия мандат ГЕРБ заявиха че няма как да има полицай във всяко село – на 12 май 2017 г. бившият вътрешен министър Валентин Радев откровено каза, че това щяло да увеличи още повече щата в МВР.

Днес неговият наследник – Младен Маринов, заяви след срещата си в Сливен, че вместо полицай във всяко село: „ще се търсят варианти като видеонаблюдение , работа с охранителните фирми и взаимодействие с местната власт“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук