Йончева: Прокуратурата да се свърже с мен, ще дам още информация за Банов

0
7418

Чакам прокуратурата да се свържат с мен и аз ще предоставя цялата информация, с която разполагам по аферата „Ало, Банов съм“, обяви в кулоарите на парламента депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева, предаде репортер на БГНЕС.

„Не мога да разбера каква е тази истерия за един казус, който трябва да се провери от институциите, а опозицията има съмнения за впечатляваща корупция. Г-жа Йончева е коректна. Тя очаква да бъде поканена в прокуратурата и да де пълна информация“, допълни съпартиецът ѝ Драгомир Стойнев.

Прокуратурата се самосезира по случая още вчера, веднага след като на пресконференция в централата на БСП бе показан запис от телефонен разговор с участието на министъра на културата Боил Банов. Според социалистите от него става ясно как той, в качеството му на зам.-министър на културата през 2016 г., е съдействал за опрощаването на неустойка на строителна фирма, работила на втори и трети етап на античния културен комплекс „Сердика”, намиращ се в центъра на столицата. Фирмата е дължала неустойката заради закъснение./petel.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук