Йотова: Трябва да изпратим солидна делегация в Маракеш за Пакта за миграцията

0
10752

Българското правителство трябва да изпрати солидна делегация в Маракеш, която да каже защо България на приема Пакта за миграцията на ООН. Това заяви пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според Йотова това, че страната ни няма да изпрати делегация в Маракеш е „груба грешка“ на правителството.

Припомняме, че страните от ООН се събират на 10 и 11 декември в Маракеш за подписване на Глобалния пакт за миграцията.

По думите на вицепрезидента Пактът за миграцията на ООН ще се приеме. Пактът обаче бил слаб документ. Въпреки това имало две неща, които са много важни – как да се управлява миграцията и реадмисията, допълни тя.

Йотова определи като голяма грешка и това, че през 2010 – 2011 година Европа е „избягала“ от управлението на миграцията, а впоследствие континентът „започнал да лекува последствията“.

Започна криза, която и до ден днешен не е решена„, категорична е Йотова, като допълни, че ако ЕС продължи да функционира по същия начин, ще има много тежка съдба.

Според вицепрезидента ЕС има и друг сериозен проблем – процедурата по избирането на еврокомисарите в ЕК.

По думите ѝ самата концепция е сбъркана. Първо трябвало да се определят проблемите, а след това да се избират и ресорните еврокомисари.

Стана ясно и че Йотова вече има очаквания за предсрочни избори в страната.
Има очаквания и в хората, това показват и социологическите данни. Познавайки нравите на българския политически живот, смятам, че управляващата коалиция ще избере този момент, за да бъде в неин интерес“, заяви тя.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук