Какъв беше смисълът от зрелищния арест, питат от семейство Баневи (ОБНОВЕНА)

0
18283
Снимка: Агенция ПИК

Семейство Баневи излязоха със съобщение до медиите във връзка с ареста на Евгения и Николай Баневи.

Те питат „защо е било необходимо зрелищно да ги арестуват във Франция, след като само след два часа това е можело да стане в София? Самолетните билети го доказват„. Евгения и Николай Баневи уверяват, че не са се крили и че не притежават „имение“ в Ница. Пояснява се, че от есента са наели къща във френския град, тъй като трите им деца започнали да учат във Франция.

Семейството с трите деца съвсем легално е било на път за София, защото малките са във ваканция и са искали да я прекарат в България, допълва се в позицията.

Евгения и Николай Баневи са възмутени от ареста, тъй като децата – най-голямата на 13 години, а двамата близнаци на 9, са оставени безпризорни на летището почти без пари.

Защо е било нужно такова жестоко отношение към децата, пита семейството и се допълва, че децата са вече 3 дни без надзор в къщата, където са успели да се върнат.

Защо е необходимо всичко това да се случва пред очите на децата и изобщо с тях? В Европейския съюз се проявява хуманност към всяко живо същество, а три деца са изоставени на улицата, безпомощни да се справят със ситуацията, пояснява се още в съобщението, разпратено до медиите.

Адвокатите на семейството ще внесат възражения по обвиненията на специализираната прокуратура.

В момента прокуратурата представя подробности за ареста и обвиненията срещу семейство Баневи. Те са обвинени в пране на пари. 

Семейство Баневи са вписани като акционери или пълномощници на няколко фирми на Сейшелите, Бахамите и в Панама между 2005 и 2015 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук