Ким Чен-ун вярва на Тръмп

0
3873

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун нареди да започнат приготовленията за втората среща на върха с президента на САЩ Доналд Тръмп, информира АП.

Ким Чен-ун обяви, че ще „чака търпеливо и добросъвестно“ за постигане на общата цел, отбелязва държавната агенция KCNA.

Въпреки желанието на Ким за нова среща с Тръмп, двамата все още не могат да разрешат фундаментални въпроси. Експерти коментират, че основният неразрешен въпрос е какви стъпки Ким трябва да предприеме за ядрено разоръжаване на Корейския полуостров и в замяна Тръмп какво трябва да обещае на лидера на КНДР.

Севернокорейската медия съобщи, че Ким е получил писмо от Тръмп. Писмото е доставено от севернокорейски дипломат, който се срещна с американския лидер във Вашингтон през миналата седмица.

Белият дом обяви, че срещата ще се проведе в края на февруари. Мястото все още не е известно, но се спекулира, че разговорите ще бъдат във Виетнам.

Ким е изразил задоволство от срещата на американския държавен глава със севернокорейския дипломат и похвали Тръмп за „необичайната му решимост и воля за уреждане на въпроса с голям интерес на втората среща на върха„.

„Ние ще чакаме търпеливо и добросъвестно, заедно със САЩ ще се придвижим стъпка по стъпка към целта“, изтъкнал Ким.

Ким заявил още, цитиран от „Ройтерс“, че се доверява на подхода на Тръмп.

„Ким Чен-ун обяви, че ще повярва на позитивния начин на мислене на президента Тръмп“, отбелязва севернокорейската агенция.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук