Кирил Добрев и Калоян Паргов обгрижват кампанията на Мая Манолова

0
2767

Двамата опитват да преливат застъпници от БСП, въртят й Фейсбук групи и й правят ПР

Когато шнорхелът ти се пълни с вода и поемаш последни глътки въздух…  Такова е положението на бившия организационен секретар на Българската социалистическа партия Кирил Добрев и шефа на столичните социалисти Калоян Паргов.

На старта на кампанията за парламентарни избори се виждат много интересни размествания на „кафявите“ пластове в Столетницата. С устрем и ясен план да провалят изборите двамата бивши „силни“ са подели курс за вътрешен саботаж на изборите, обладани от злоба и реваншизъм, с една главна цел БСП да загуби изборите.

От края на лятото Кирил Добрев вече е в нова роля – инструмент за саботаж на новото ръководство на БСП. Затова станал организатор на кампанията на Мая Манолова, която всъщност е топлата връзка между ГЕРБ и новите опозиционери в столетницата. Активно в това му начинание помага Калоян Паргов.

Част от напъните на саботажното дуо е отклоняването на застъпници на БСП към Мая Манолова, която не може да събере хора. Това според партийци, попаднали на мушката на „Добрев-Паргов“, било огромен скандал.

Действията на скандалния тандем станали още по-видими в последните две седмици, тъй като двамината използвали техническите механизми за набиране на застъпници за изборния процес, което в епидемична обстановка затруднява дори най-големите партии.

Към днешна дата в София лицето Паргов отклонявало желаещи застъпници от БСП към партията на Мая Манолова, а в национален план това било дирижирано от Кирил Добрев, който бил най-напорист в Благоевград, Видин и Пазарджик.

Цялостният план бил добре подплатен финансово, като се има предвид че все по-упорито се в средите около тях се говорело, че главният спонсор на партията на Манолова е Васил Божков.

Гоямата цел на „мозъчния тръст“ да разклати мрежата от застъпници на БСП и да я пробие, била бързо уловена от стари изборджии по сигурния признак, характерен за „новите лица“ на вътрешната опозиция – нескритата чувствителност към паричните суми в особено големи размери и на Кирил Добрев, и на Калоян Паргов.

В контекста на кампанията, която очевидно ще се води в онлайн пространството, се виждало и още един доста интересен похват на работа при вътрешния саботаж. Няколко сайта, зад които седят Бояна Бозаджиева, Румен Петков – близък до Станишев, разпространяват материали основно против партията и предвещаващи загуба за БСП. Въпросните материали, които изобилстват от такива внушения, бързо се разпространяват от хора на Добрев и Паргов чрез фалшиви профили във Фейсбук групи.

Партийни членове в София, близки до Калоян Паргов, управлявали няколко групи. Същите тези администратори изненадващо били разкрити да управляват групи и на Мая Манолова.

Както се казва – целта оправдава средствата, още повече когато Мая плаща за това.

vestnik.eu

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук