Кой е най-здравословният плод на света?

0
1621

Въпреки че често могат да се видят заглавия от този тип и те често се отнасят до различни видове плодове, изглежда обаче най-широк спектър от здравословни и хранителни стойности имат фурмите, които са отлични срещу анемия, понижават холестерола, укрепват сърцето, лекуват черния дроб.

Фурмите са отличен източник на естествени фибри, които са незаменими за тялото за добра работа на червата. Натуралната захар, открита във фурмите, е перфектна алтернатива на обикновената захар. Те са лесни за смилане и намаляват чувството на глад. По състав фурмите са истинска природна мултивитаминозна таблетка, която може да се използва от възрастни и деца, пише Арткухня.

Ето и всичко, заради което те са най-полезният плод на света:

Отличен източник на желязо

Това е особено важно за хората с анемия. Те трябва да ядат колкото се може повече от този плод. Желязото, като част от хемоглобина, определя количеството кислород в кръвта. Най-голяма нужда от желязо имат децата и бременните.

Спират диарията Фурмите съдържат калий, който е необходим за спиране на диарията. Той също така помага на чревната флора бързо да се възстанови, което улеснява създаването на приятелски бактерии.

Регулират телесното тегло Поради високия процент хранителни вещества, този плод предизвиква усещане за ситост и помага при загубата на излишни килограми.

Понижават холестерола Фурмите имат способността да намаляват количеството на нежелания, т.е. лошия холестерол в организма. Ето защо този плод е изключително ценна храна за хора с повишен холестерол.

Укрепват сърцето Хората, които имат слабо сърце, трябва да консумират повече този невероятен плод. Потопете фурмите във вода през нощта. Сутринта отстранете костилките, смелете ги в блендер заедно с водата, в която са били през нощта. Консумирайте това лекарство няколко пъти на ден, за да укрепите сърцето си.

Укрепват зъбния емайл Фурмите съдържат флуор, който е важен минерал в борбата с кариеса, тъй като предотвратява по-нататъшно разпадане на зъбите. Те могат да се дадат и на малко бебе, на което растат зъбчетата под формата на сок, тъй като ще намалят болката във венците.

Фурмите са добри още за лечение на черния дроб и за прочистване на тялото от отровни вещества. Вземането на сок от този плод помага за лечение на болки в гърлото, както и за различни видове настинки.

Източник: БГНЕС

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук