Комунизмът – престъпление без наказание (ОБНОВЕНА)

Режимът е мастодонт на глинени крака

0
11272

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / София

Преходът в началото ни отне истината. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на конференция за равносметки от тоталитарния режим.

Всички искали досиетата на ДС да са в комисията по досиетата. Това се случва в 2010 и дотогава голям част от тях са унищожени.

Не прочетохме тази страница от историята с подходящото време, убеден е Цветанов. Според него трябва да се учи за комунизма и темата вече влезе в образователната система. Заместник-председателят на ГЕРБ припомни настояванията да се закрие комисията по досиетата, но партията е отстоява нейното съществуване.

Демокрацията ни отне бедността, каза Антон Тодоров. Тя ни е отнела, по думите му, убийствата по границата. А на Корнелия Нинова дала приватизацията на външнотърговски предприятия. Няма нито един от днешното ръководство на БСП, който да не е милионер и от по-съмнителен начин, изтъкна Тодоров.

Българският комунизъм беше едно престъпление без наказание, убеден е той.

Комунизмът бил с националсоциалисти, но с малко повече късмет, както обясни Тодоров. Режимът е мастодонт на глинени крака, по думите му.

Много неща от комунистическото наследство не са решени, както обясни той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук