Крусев не се страхува от повдигнатите му обвинения

0
1661

„Не се притеснявам от повдигнатите ми обвинения. Водя се от интересите на общината.

Това заяви бившият заместник-кмет по транспортни въпроси в Столична община Евгени Крусев на влизане в Националната следствена служба (НСлс). Той бе лаконичен в обясненията си, но обеща да говори, след като приключи разпитът.

Припомняме, че Евгени Крусев подаде оставка заради ремонта на улица „Граф Игнатиев“, който беше съпътстван с множество скандали.

По-късно председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков отрече некачественият ремонт на столичния булевард да е причината. Вместо това той посочи като мотив нарушаването на процедурата по Закона за обществените поръчки.

Думите му бяха подкрепени и от главния прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че повдигнатото обвинение за длъжностно престъпление на бившия зам.-кмет е свързано с обществената поръчка за шумо- и виброизолиращи подложки на булеварда.

От своя страна лидерът на БСП – София Калоян Паргов упрекна кадровата политика на ГЕРБ. Той изрази мнение, че оставката на Крусев не е решение на проблема, а начин кметът на София Йорданка Фандъкова да избяга от отговорност.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук