Кървава баня в Страсбург: Жертвите се увеличиха, очевидец разказа последните мигове на един от загиналите (СНИМКИ/ВИДЕО/НА ЖИВО)

0
18746

Един човек е бил убит и шест други са ранени при стрелба в източния френски град Страсбург, съобщава местната полиция, цитирана от BBC.

Терористът, открил огъня, все още е на свобода. 

Френското министерство на вътрешните работи потвърди за „сериозен инцидент, заплашващ обществената сигурност“ в града и призова жителите да останат по домовете си. 

Стрелбата е открита близо до коледния пазар в един от централните площади – Клебер. Представители на службите за сигурност са отцепили района, а трамваите са били спрени. 

Очевидецът Питър Фриц разказва, че е чул стрелбата и е открил прострелян човек, който е лежал на мост. Той е опитал да му помогне, но човекът е умрял. 

Според непотвърдена информация трима души са загинали, а девет са били ранени. 

Местният журналист Бруно Пусард написа в Twitter, че е имало дузина изстрела в центъра на града – един или два единични в началото, а след като от автоматично оръжие. 

Европейският парламент, който има база в Страсбург, е бил затворен, като никой не може да напусне или да влезе в сградата. 

Британският евродепутат Ричард Корбет каза, че е в ресторант, а вратите са заключени. 

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

По непотвърдена информация стрелецът е идентифициран и е познат на властите, но мотивите му засега са неизвестни. Полицията продължава да го издирва.  

Според други сведения е застрелян мъж, който е открил стрелба по хората.  

Свидетели твърдят, че са чули изстрели и на други места в града, но засега това не е потвърдено. Полицията съобщи, че нападателят е открил огън по минувачи и е убил един на място. Френското вътрешно министерство заяви, че става дума за сериозна ситуация.  

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

BREAKING: Several people shot in Strasbourg, France. Some sources say it started at a Christmas market. At least one person has died

Публикувахте от Voice of Europe в Вторник, 11 декември 2018 г.

Strasbourg shooting: One dead and three injured after gunshots near Christmas marketإطلاق نار في ستراسبورغ: مقتل شخص واحد وإصابة ثلاثة آخرين بعد إطلاق نار بالقرب من سوق عيد الميلاد#Strasbourg

Публикувахте от ‎آسيان مراد‎ в Вторник, 11 декември 2018 г.

Strasbourg shooting

At least one dead, 10 injured in Strasbourg shooting | https://bit.ly/2LcYOGO

Публикувахте от RTÉ News в Вторник, 11 декември 2018 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук