Лиляна Павлова захапа левицата: Използва нечистоплътни средства

0
5154

Министърът на Българското европредседателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова е на мнение, че вотът на недоверие в сектор „здравеопазване“ е поредица от вотове по график, които са една тенденция без ясна обосновка.

Този път дори вотът беше за намерения, а не за някоя политика, която да даде алтернатива. Вотът беше самоцелен, който не показа проблемите. С вота на недоверие по-скоро се целеше да се дискредитира правителството, а не да се потърсят проблемите на хората„, каза още Павлова в ефира на БНТ.

Тя смята, че проблемът в здравеопазването касае цялото ни общество и трябва да се търси политически консенсус как да се подобри здравеопазването в страната.

Лиляна Павлова не мисли, че страната е близо до предсрочни избори, но според нея всяка една партия се готви за евроизбори.

Опозицията използва нечистоплътни средства, стараейки се да достигне до предсрочни избори„, захапа тя левицата.

Павлова осъди като недопустимо изказването на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания.

„Всеки може да изпусне реплика, но трябва да намери начин да се извини“, уточни тя.

Министърът на Българското председателство на Съвета на ЕС взе отношение и по въпроса за Бюджет 2019. Според Лиляна Павлова той е най-добрият бюджет благодарение на добрата работа на правителството на премиера Бойко Борисов.

Според нея, ако не се наливат средства в социалната сфера и образованието, то в следващите 10 години Българи се очаква да бъде с едни от най-лошите показатели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук