МВнР да поиска извинение от руското посолство, настояват от Демократична България

0
12193

„Демократична България“ настоява Министерството на външните работи(МВнР) незабавно и остро да протестира срещу обидните квалификации към български граждани и български медии, поместени на официалната страница във „Фейсбук“ на посолството на Руската федерация у нас.

Припомняме, вчера на официалната страница на руското посолство в социалната мрежа „Фейсбук“ беше поместена публикация на родна медия, озаглавена По-големи олигофрени и малоумници от платените жълтопаветни русофоби няма„. В описанието на поста на страницата на посолството все пак пише „Мнение:„.

Това обаче е недопустимо и скандално според „Демократична България“.

Чуждите дипломатически представителства не могат да ругаят български граждани под каквато и да е форма, категорични са демократите.

Според обединението провокацията на руското посолство идва, след като кметът на София Йорданка Фандъкова разреши елхата от Русия да бъде поставена до катедралния храм „Света Неделя“,където на 16 април 1925 г. бяха избити 134 българи и над 500 ранени при терористичен атентат, организиран по заповед, дошла именно от Москва„.

Това решение е разделило ненужно обществото непосредствено преди празниците, тълкуват от „Демократична България“ и отбелязват, че това е поредно падение на властта, което се вижда както в полицейската охрана на злополучния „подарък“, „а всъщност най-обикновена ПР акция“, така и в натиска срещу протестиращите, на които им бе забранено да поставят дори българския трикольор.

Демократична България настоява българските институции да пазят правата и достойнството на българските граждани, а не да свеждат коленопреклонно глава пред наместниците на Путин в България, която все повече заприличва не на независима държава, а на Задунайская губерния„, допълват от обединението.

#Мнение: цитираме https://bit.ly/2Ly09rOМиналата седмица Москва подари елха на София по случай Коледа, и тя беше…

Публикувахте от Посольство России в Болгарии в Сряда, 26 декември 2018 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук