Майките на деца с увреждания отказват среща в социалното ведомство

0
5301
Снимка.източник: Информационна агенция "Дейли прес" / Петър ХРИСТОВ - ФОТОРЕПОРТЕР

Майките на деца с увреждания, няма да участват в работната среща в социалното министерство по проектозакона за хората с увреждания. Тя е насрочена за този следобед от 14.00 часа, съобщи БНР.

Срещата бе определена след вчерашните разговори в парламента, на които майките бяха разочаровани от отсъствието на финансовия министър Владислав Горанов и попитаха социалния министър Бисер Петков: „Колко пъти ни излъгахте, г-м министър„.

„След вчерашната реакция в Народното събрание, отново ни връщат с месеци назад. Ние такива срещи правим непрекъснато. За съжаление, нещата не зависят само от социалния министър“, заяви една от майките – Вера Иванова.

Тя изрази очакването на майките да могат да се разберат с всички ведомства – финансовото, образователното и здравното, защото са изпратили свои становища до тях.

От следващата седмица започваме с ефективни протестни действия, увери Иванова.

Майките са решени да отстояват исканията си до край.

„Това са исканията за живота на хиляди хора с увреждания и трябва да се променят нещата, трябва да се случи реформата“, допълни Иванова.

Междувременно стана ясно, че с решение на Светия Синод на БПЦ от 3 октомври е определен ежегоден Ден на молитва за децата с увреждания и техните семейства.

Това е 24 октомври, празникът на Св. Богородица – Всех скорбящих радост. За пръв път този молебен ще бъде отслужен на 24 октомври в храмовете на Българската православна църква.

Молитвата е един от начините БПЦ да изрази своята загриженост за децата с увреждания и техните семейства. „Този ден ще бъде вписан в календара на нашата Църква като „Молебен за деца с увреждания“, поясниха от Синода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук