Маринов иска съдействие от местните власти за проблемите в махалите

0
7096
Новият вътрешен министър Младен Маринов

Изключително брутално престъпление, което е нечовешко. С тези думи министърът на вътрешните работи Младен Маринов определи пред news.bg вчерашното жестоко убийство в столичния квартал „Надежда“.

Маринов увери, че напрежението в Мъглиж е под контрол, както и на всички други места, на които възникнаха напрежения. Проблемът по думите му идва оттам, че когато се прилага законът, винаги се среща съпротива. Това обаче няма да промени работата на МВР.

Вътрешният министър заяви, че ще се предприемат действията за засилване на комуникацията с местните власти, защото те имат възможност да въздействат на нарушителите на обществения ред.

„Ще се търси освен силовото прилагане на законите, но и работата по отношение на превенцията и разясняване на задълженията на всеки един гражданин, защото те имат задължения, не само права“, закани се Маринов.

Той отново бе лаконичен на въпроса кой се очаква да бъде новият главен секретар на МВР. Силовият министър даде да се разбере, че когато има официално избран такъв, то информацията ще бъде оповестена.

На въпрос какви са приоритети пред МВР за Академията и какво трябва да знаят завършилите в нея, Маринов отбеляза, че трябва да имаме все повече успешно завършили, да стане професията по-привлекателна.

Министърът се закани, че ще иска повишаване на капацитета и функциите на действащите полицаи.

„Обстановката и обществените отношения са изключително динамични и всички полицаи трябва постоянно да се усъвършенстват и да поддържат своите качества“, обясни Маринов. Той обеща, че ще даде разпореждане на Областните дирекции на МВР веднага да се започне с провеждането на такива обучения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук