Мая Манолова: Не знам защо е този страх дали ще правя нещо

Повече ми харесва да съм омбудсман, отколкото политик, обяви общественият защитник

0
7750

Протестите на хората са напълно справедливи. Цените на горивата в България наистина трябва да бъдат по-ниски. Това заяви омбудсманът Мая Манолова в предаването „Шоуто на Слави“.

„Още в началото на протестите зададох своите 6 въпроса към властта, свързани с въпроса за горивата. Не е нормално при най-нисък акциз и производствени разходи бензинът да не е най-евтин. Защо са високи цените – на този въпрос трябва да отговори държавата. Ясно е, че ОПЕК не е в София. Истинският въпрос, на който държавата трябва да отговори, е има ли свободен конкурентен пазар в България. Когато институциите мълчат, хората задават въпроси през протести”, обяви Манолова

В тази връзка тя коментира думите на премиера Бойко Борисов, който обяви, че според него няма монопол на пазара за горива и търговците могат да зареждат горива и от съседни държанви, където също има рафинерии.

„Според експерти, ако си внесеш цистерна от Румъния или Гърция, какъвто съвет даде министър-председателят, ако нямаш данъчен склад, тя ще ти излезе златна”, обясни Манолова.

„Институциите не ми помагат да си върша работата. Но поне нека не ми пречат“, обяви още тя и отговори на въпроса иска ли да бъде премиер.

„Искам да бъда омбудсман и да си върши работата, както хората очакват от мен. Мисля че и хората желаят да съм омбудсман. Работата като омбудсман ми харесва повече от тази на политик, сега съм по-полезна. Като омбудсман съм по-добра, отколкото като партиен политик“,каза още общественият защитник.

„Сега не съм член на БСП, защото заемам длъжност… Бъдещето ще покаже какво ще правя. В момента ми се струва абсурдно да съм член, на която и да е партия“, подчерта тя.

В последните месеци дори се споменава, че Мая Манолова може да бъде част от изцяло нов политически проект и дори да го оглави, а по този повод коментира:

„Ако реша да правя нещо, ще го обяви публично, прозрачно, пред всички хора, а няма да го прави нелегално. Не зная защо е този страх и притеснение дали ще правя нещо”, заяви Мая Манолова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук