Митница-Бургас предостави на УС заповедите за запечатване на „Винпром Карнобат“

0
22121

Писмените заповеди за запечатването на трите фабрики и данъчните складове на „Винпром Карнобат“ са били предоставени на членове на Управителния съвет на фирмата. Това каза пред журналисти в Карнобат директорът на Митница-Бургас Валери Стефанов.

Припомняме, че тази сутрин няколкостотин работници от „Винпром Карнобат“ изразиха недоволството си от затварянето на завода с блокиране на железопътната линия Бургас – София.

Вчера стана ясно, че три от фабриките за производство и бутилиране на спиртни напитки на „Винпром Карнобат“, намиращи се край селата Венец и Церковски, спират работа.

Производствената база е собственост на задържания в ареста алкохолен бос Миню Стайков.

Стайков е обвинен за данъчни престъпления и пране на пари. Освен него бяха задържани Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров, които също остават в ареста.

Работниците, които скандираха „Самоуправство на държавата!“, „Искаме да работим!“, „Отворете завода!“, са категорични, че няма да прекратят протестите, докато не бъдат допуснати до работните си места.

Няколко часа по-късно недоволните освободиха железопътната линия.

По-рано протестиращите работници на „Винпром Карнобат“ заявиха, че се готвят да затворят и магистрала „Тракия“.

Стефанов информира, че с писмена заповед са извършени оперативни действия по митнически контрол на складове на територията на карнобатските села Церковски и село Венец.

Протоколите са разписани и приети от управителите на фирмата.

Стефанов поясни, че в резултат на нарушенията се наложило запечатването на обектите в срок от 48 часа. Всички тези действията на митническата администрация са обжалваеми по съответния ред.

Даден е достъп на технически лица да имат постоянно присъствие за да не се допуснат аварии в завода и по изключение е разрешено продукцията с грозде, която е договорена за изкупуване да влиза безпрепятствено в завода.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук