НАГЛОСТ! Ревизоро: Горивата ще скачат още, цените са прекалено ниски за Европа!

0
2864

Високите цени на горивата в момента се определят от страните, производителки на петрол и държавата няма механизми, с които да ги намали.

Това коментира в студиото на „Здравей, България” депутатът от „Обединени патриоти” Емил Димитров – Ревизоро.

 

 

Той посочи, че високите цени не са изгодни и за търговците на горива у нас, тъй като водят до увеличение на контрабандата и сивия сектор.

„Високата цена на горивата на никого не е приятна, за държавата също не е добре. Държавата взима ДДС и акциз – да го намали или да не го взима, за да бъдат евтини горивата?

Тогава протестиращите, които смятат, че държавата има лостове да намали цените да кажат на кои да не даваме заплати, пенсии, застраховки, култура, образование.

Защото държавата, за да функционира, взима данъци, мита, такси”, коментира Ревизоро.

По думите на Емил Димитров високите цени в момента се определят от ОПЕК, а от цената на петрола зависи и цената на горивата.

„Вие сутринта започнахте с новината за наказанията, които САЩ наложи на Иран. Иран е третият по големина производител на петрол. В момента, в който Иран няма да може да разпространява, трябва някой да компенсира това количество. Докато го компенсира цените се вдигат”, илюстрира ситуацията депутатът от групата на Патриотите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук