НА ЖИВО В ДЕЙЛИ ПРЕС TV! БСП скочи на 118 млн. лева бонуси в (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Драгомир Стойнев: Пари за пенсионерите няма, но за администрацията има!

0
9548

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

От БСП са втрещени от щедрите бонуси в държавната администрация, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

118 милиона лева са изплатени на българската администрация, обяви на пресконференция Драгомир Стойнев в партийната централа.

Според него правосъдното ведомство е оценило на по 500 000 лева избягалите затворници от Централния софийски затвор, тъй като Министерство на правосъдието си е раздало около 1.1 милион лева бонуси.

Агенцията по вписвания си подарила 1.2 милиона лева.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) пък раздало над 2 милиона лева бонуси.

Червените са недоволни, че не само не си върши работата, но и администрацията се увеличава. Левицата визира бъдещата Агенция за безопасност по движението.

4.7 милиона лева си раздало и Министерство на финансите.

Припомняме, че от 7 декември започна изплащането на изплащането на пенсиите за месец декември, като заедно с пенсиите се изплащат и коледните добавки на пенсионерите.

По данни на Национални осигурителен институт (НОИ) еднократна допълнителна сума в размер на 40.00 лв. ще бъде изплатена на 1 267 731 пенсионери у нас.
Това означава, че държавата ще изплати на пенсионерите сума не по-голяма от 51 милиона лева.

Коледни добавки могат да получат не всички пенсионери, а тези, при които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември, е в размер до 348,00 лв. включително.

„Явно пари в държавата има“, констатира Стойнев и допълни, че в държавата се награждават тези, които „ни излагат и ни карат да се срамуваме“.

По информация на левицата бонусите в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) са близо 3 милиона лева.

Около 2 милиона лева е ДМС-то в Министерството на образованието и науката (МОН).

Българските военни са хранени, без да има обществена поръчка за това.

Сагата с храната на военните е от 2015 година, обясниха на брифинга социалистите.
Парите се дават на военните, а това е в нарушение на закона, обясни Атанас Зафиров от БСП, според когото вина за това носи министърът на отбраната.

Има решение на ВАС , което дава становище на МО как да спази закона. Поръчката трябвало да продължи. Военното ведомство не се съобразило и продължава да храни незаконно военните, разкриват червените.

Кои са тарикатите, които се опитали да откраднат парите за храна на военните, питат от „Позитано“ 20.

Припомняме, именно министър Красимир Каракачанов обвини, че имало тарикати, които искат да усвоят парите за храна на армията.

Думите на Каракачанов са от разследването на БТВ за съдбата на обществените поръчки.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

Снимка 394652
Снимка 394653
Снимка 394654
Снимка 394655
Снимка 394657
Снимка 394658

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук