Наглост! Баневи влязоха в съда, Евгения използва децата, за да излезе на свобода (СНИМКИ)

0
7241

Състав на Специализирания наказателен съд гледа в момента мерките за неотклонение на семейство Баневи.  Припомняме, че вчера с полет от Мюнхен на летище София кацна Евгения Банева. С друг полет от Франкфурт пристигна и мъжът й Николай Банев.

Преди началото на съдебното заседание Евгения Банева заяви, че иска да излезе на свобода, защото била майка на три деца. И добави, че няма никакво намерение да се укрива.

„Напълно ще съдействаме на прокуратурата“, заяви тя.

Съпругът й Николай остана безмълвен пред магистратите.


Снимка: Булфото

Скандалните бизнесмени се прибраха в България след европейска заповед за арест по обвинения за данъчни престъпления и пране на прани в химическия завод „Полимери“ – Девня. Съпрузите бяха арестувани във френския град Ница в края на октомври.


Снимка: Булфото

Предявени са им обвинения за седем различни престъпления, извършвани в продължение на 13 години. Обвиняват Баневи за ръководене на организирана престъпна група и още шест престъпления Едно от обвиненията към бизнесмените е за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева.


Снимка: Булфото

Обвиняват семейството и за ръководене на организирана престъпна група. Разследвана по част от схемите е и майката на Николай Банев – Мария./blitz.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук